Spatial design (ruimtelijk ontwerp) kruist de grenzen van (landschaps)architectuur, interieurontwerp, kunst, grafisch ontwerp en productontwerp. Op dit raakvlak van disciplines bedenkt TdH Spatial Concepts oplossingen en formules voor ruimtelijke omgevingen waar mensen geïnformeerd, vermaakt en verleid moeten worden. Plekken waar mensen zich prettig voelen, zich goed kunnen oriënteren en in beweging komen. Waar communicatie mogelijk is en bereidheid ontstaat om informatie op te nemen, om te genieten en om te kopen. Op straat en op het plein. In parkeergarages, passages, winkels en kantoren. In stations en stadions. In (pret)parken, musea, recreatiegebieden en natuur. De spontane of gezochte ontmoeting tussen ruimte en mensen kent haar eigen wetten en regels. TdH Spatial Concepts voelt zich thuis in dit speelveld!

Wat TdH Spatial Concepts kan betekenen voor uw ruimtelijke inrichting!

Goed gastheerschap betekent dat u kunt inspelen op de behoeften van uw bezoekers. Als beheerder in de openbare ruimte. Als verantwoordelijke voor een winkelcentrum of informatiecentrum. Als organisator van een beurs of expositie. TdH Spatial Concepts kent de menselijke maat en gedragingen. De routines van mensen onderweg. De honger naar informatie van mensen die ergens voor het eerst zijn. De gevonden tijd in publieks- en verblijfsruimtes. Wij willen dat uw bezoekers zich welkom voelen in de juiste ambiance. Dat uw klanten snappen waar ze zijn en wat er van hen verwacht wordt. Dat zij beschikken over actuele informatie. En dat uw boodschap en merk worden uitgedragen. TdH Spatial Concepts ontwerpt en realiseert inrichting, routing, aankleding, objecten, infosystemen en (interactieve) installaties.

Bel voor een meeting met TdH Spatial Concepts naar 072 5115114 en vraag naar Virginie Mercier, Matthijs Beentjes of Willem de Haas.

Verzet de Bakens 

Opdrachtgever: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, provincie Noord-Holland 

Opdracht: Een nieuwe tentoonstelling bedenken en inrichten in informatiecentrum De Dijk te Kijk (Petten). Met deze tentoonstelling wordt de ‘kustvisie 2050’ concreet gemaakt voor de inwoners van Noord-Holland. 

In het bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten, heeft TdH Spatial Concepts de nieuwe tentoonstelling Verzet de Bakens ingericht in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en provincie Noord-Holland.

Klimaatverandering
Een stijgende zeespiegel en een krachtigere golfslag dwingen de verantwoordelijke instanties maatregelen te nemen, het is immers niet vanzelfsprekend dat we hier over 50 jaar nog kunnen staan. De nieuwe tentoonstelling maakt de bezoeker bewust van de problematiek.

Tentoonstelling
Een beeld zegt meer dan duizend woorden, is een bekende uitspraak. De door TdH ontwikkelde tentoonstelling gaat een stap verder onder het motto: één ervaring zegt meer dan duizend beelden. Verzet de Bakens is een tentoonstelling die beleefd moet worden. In de grote ruimte treft de bezoeker negen informatie-eilanden, waar plannen en projecten toegelicht worden. Maar Verzet de Bakens is ook een spel! De bezoeker kan de tentoonstelling op een ander manier beleven door de problematiek te ervaren. Als speler is de bezoeker een levend baken op een groot spelbord aan de kust. Tijdens het spel komt men langs het Rad van Kansen, er is een waterbak waarmee golfslag op de kust wordt nagebootst, een electrospel en een balanceerspel. Door Verzet de Bakens te spelen ervaart de bezoeker de dilemma's die er zijn en de afwegingen die gemaakt moeten worden.

Visuele eenheid
TdH heeft de inrichting van begin tot eind bedacht, ontworpen en geproduceerd of laten produceren. In nauw overleg met de opdrachtgevers en leveranciers is het eindresultaat in een nauw bepaald budget en tijdspanne gerealiseerd. Er zijn een huisstijl en kleurenschema voor de tentoonstelling ontworpen die consequent zijn doorgevoerd. Dat betekent dat al het schilderwerk (het interieur is van de nok op 7 meter hoogte tot op de plinten aangepakt), de inrichting van de tentoonstelling, het drukwerk en de signing volgens deze huisstijl is uitgevoerd. Daardoor is er een sterke visuele eenheid gecreëerd. Alles wat de bezoeker aan Verzet de Bakens ziet, leest en doet heeft TdH bedacht en ontworpen. Van de frames met doek, de verlichting en de spellen, tot aan de stoelen in de leesruimte, de bibliotheekkast en het ganzenbordspel in het Duits en Engels. Kom maar eens kijken en ervaar het zelf!

Verzet de Bakens 

TdH Spatial Concepts

deze pagina delen