Spatial design (ruimtelijk ontwerp) kruist de grenzen van (landschaps)architectuur, interieurontwerp, kunst, grafisch ontwerp en productontwerp. Op dit raakvlak van disciplines bedenkt TdH Spatial Concepts oplossingen en formules voor ruimtelijke omgevingen waar mensen geïnformeerd, vermaakt en verleid moeten worden. Plekken waar mensen zich prettig voelen, zich goed kunnen oriënteren en in beweging komen. Waar communicatie mogelijk is en bereidheid ontstaat om informatie op te nemen, om te genieten en om te kopen. Op straat en op het plein. In parkeergarages, passages, winkels en kantoren. In stations en stadions. In (pret)parken, musea, recreatiegebieden en natuur. De spontane of gezochte ontmoeting tussen ruimte en mensen kent haar eigen wetten en regels. TdH Spatial Concepts voelt zich thuis in dit speelveld!

Wat TdH Spatial Concepts kan betekenen voor uw ruimtelijke inrichting!

Goed gastheerschap betekent dat u kunt inspelen op de behoeften van uw bezoekers. Als beheerder in de openbare ruimte. Als verantwoordelijke voor een winkelcentrum of informatiecentrum. Als organisator van een beurs of expositie. TdH Spatial Concepts kent de menselijke maat en gedragingen. De routines van mensen onderweg. De honger naar informatie van mensen die ergens voor het eerst zijn. De gevonden tijd in publieks- en verblijfsruimtes. Wij willen dat uw bezoekers zich welkom voelen in de juiste ambiance. Dat uw klanten snappen waar ze zijn en wat er van hen verwacht wordt. Dat zij beschikken over actuele informatie. En dat uw boodschap en merk worden uitgedragen. TdH Spatial Concepts ontwerpt en realiseert inrichting, routing, aankleding, objecten, infosystemen en (interactieve) installaties.

Bel voor een meeting met TdH Spatial Concepts naar 072 5115114 en vraag naar Virginie Mercier, Matthijs Beentjes of Willem de Haas.

Informatiecentrum Zuidtangent

Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland

Opdracht: Ontwerpen en inrichten van een informatiecentrum in Uithoorn over de aanleg van de vrije busbaan Zuidtangent in Uithoorn. Deze busbaan vormt een belangrijke verbinding tussen provincie Utrecht en NS station Hoofddorp. Eyecatcher is een bijzondere tafel; het aan te leggen tracé is geprojecteerd op een luchtfoto van het gebied. De tafel is uitgevoerd met een dubbel glazen blad. Op het onderste blad is de luchtfoto met het tracé geplaatst. Het bovenste blad ligt hier drie centimeter boven en daarop zijn inzetjes met informatie over het project geplaatst.

Informatiecentrum Zuidtangent

De Zuidtangent is een Hoogwaardig Openbaar Vervoer-verbinding (HOV). De bussen van de Zuidtangent rijden door de regio’s Haarlem en Amsterdam. In de gemeente Uithoorn is ook een traject (vrije busbaan) aangelegd. TdH Spatial Concepts heeft hiervoor een informatiecentrum inclusief eyecatcher ontworpen en ingericht.

Jaarlijks maken 12 miljoen reizigers gebruik van de Zuidtangent en dat aantal groeit nog steeds. De bussen van de Zuidtangent bieden een groot comfort, hebben een hoge betrouwbaarheid en rijden met grote snelheid. Provincie Noord-Holland, gemeente Uithoorn en Stadsregio Amsterdam willen de kwaliteit van het openbaar vervoer in de regio verbeteren. Daarom wordt het netwerk van HOV-verbindingen in Noord-Holland uitgebreid. De vrije busbaan in Uithoorn, langs de provinciale weg N201, is hierin een belangrijke schakel. Het gaat een belangrijke verbinding vormen tussen de provincie Utrecht en het NS-station Hoofddorp (halte Zuidtangent).

Het informatiecentrum laat zien hoe het nieuwe tracé aansluit op de bestaande trajecten van de Zuidtangent. Eyecatcher in het centrum van 25 vierkante meter is een bijzondere tafel waarop het aan te leggen tracé is geprojecteerd op een luchtfoto van het gebied. De tafel van drie meter lengte is uitgevoerd met een dubbel glazen blad. Op het onderste blad is de luchtfoto met het tracé geplaatst. Het bovenste blad ligt hier ongeveer drie centimeter boven en daarop zijn inzetjes met informatie over het project geplaatst. Van onderaf wordt de tafel met licht aangestraald waardoor het tracé goed zichtbaar is. Rondom de tafel staan krukjes zodat bezoekers op hun gemak naar de tafel kunnen kijken. De ruimte is ook geschikt voor projectvergaderingen.

Het bestaande traject van de Zuidtangent (Uithoorn – regio’s Haarlem/Amsterdam) wordt via een zijkant van de tafel en de vloer grafisch doorgetrokken naar een tentoonstellingswand in het infocentrum. Dit traject laat ook de belangrijke haltes zien van de buslijnen voor de omwonenden van het nieuwe tracé. De vrije busbaan eindigt bij het busstation Uithoorn en van daaruit gaan andere busverbindingen naar steden in de provincie Utrecht. Dit is weergegeven aan de andere zijde van de tafel.

Op een los wanddeel is het volledige netwerk van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer te zien. In één oogopslag wordt duidelijk hoe de verschillende buslijnen rijden en welke haltes worden aangedaan. Met deze overzichtsplattegrond is goed te zien dat Uithoorn een belangrijk verbindingspunt vormt in het openbaar vervoer tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht. Herkenbare foto’s van de belangrijke bestemmingen ondersteunen de kaart.

Het informatiecentrum staat op een zichtlocatie langs de huidige N201. Voor bewoners en belangstellenden is bewegwijzering geplaatst om ze naar het infocentrum te leiden.

Informatiecentrum Zuidtangent

TdH Spatial Concepts

deze pagina delen