Het organiseren van een uniek evenement begint bij duidelijke doelstellingen en een ambitieuze opdrachtgever. TdH Events adviseert, inspireert, neemt zorg uit handen en voegt kwaliteit toe. Wij ontwikkelen en organiseren evenementen met hart en ziel. Van het bedenken van een concept of thema tot en met de publicitaire begeleiding en verslaglegging (tekst, foto’s en film). TdH Events staat voor merkbeleving en het uitdragen van uw boodschap. Wij geven een evenement identiteit en zorgen dat de uitingen, de locatie, de aankleding, het programma, het amusement, de speeches, de catering en de communicatie voor het evenement elkaar daarin versterken. Met een goede voorbereiding en een strakke regie zorgt TdH Events dat uw evenement alles wordt wat u er van verwacht. Eén concept, één regisseur, één boodschap. Beleving is hét medium!

Wat TdH Events kan bijdragen aan het succes van uw evenement!

U wilt uw relaties verrassen en binden met een bijzonder evenement? TdH Events zorgt voor inhoud, beleving en professionele communicatie met uw doelgroep en relaties. TdH Events werkt op maat en heeft de ervaring en slagkracht om snel en kwalitatief uw evenement op niveau te organiseren. Wij zijn onafhankelijk en niet gebonden aan vaste leveranciers en locaties. Wij adviseren u graag over de aanpak en impact van evenementen. U kunt denken aan opening pand, verkoopmanifestatie, beursdeelname, productintroductie, klanten- of relatiedag, kick-off, workshop, seminar, jubileumfeest, festival, promotietour, gebiedspromotie, toernooi, première, concert, open huis, wedstrijd, prijsuitreiking, personeelsfeest of themadag. U huurt TdH Events in voor eventmanagement, creatie en communicatie.

Bel voor een meeting met TdH Events naar 072 5115114 en vraag naar Virginie Mercier, Matthijs Beentjes of Willem de Haas.

Bed & Brek in de Van der Pek

Opdrachtgever: Ymere

Opdracht: Bedenken en organiseren van een openingsfeest voor het project ‘Bed & Break in de Van der Pek’ van woningcorporatie Ymere. In de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord zijn vier woningen omgetoverd tot bijzondere tentoonstellingsruimtes waar op basis van bed & breakfast overnacht kan worden. De woningen vertolken het gevoel van Amsterdam-Noord. Dat gevoel is ook doorgevoerd in het openingsfeest. De smeltkroes van culturen in Amsterdam-Noord kwam samen in een multicultureel en kleurrijk buurtfeest.

Amsterdam-Noord is een echte volksbuurt. Rijtjeshuizen, buiten leven, veel onderling contact en een mengelmoes aan nationaliteiten kenmerken de wijk. In deze buurt heeft woningcorporatie Ymere vier woningen in gebruik genomen waar mensen op basis van bed&breakfast kunnen verblijven. Het project heet Bed&Brek in de Van der Pek en TdH heeft de feestelijke opening van idee tot uitvoering verzorgd.

Bed&Brek in de Van der Pek is voortgevloeid uit het kunstwerk ‘Op zoek naar het Noordgevoel’ van Nynke Deinema en Caroline de Roy. Zij hadden als eerbetoon aan het gevoel van Amsterdam-Noord en het idee dat dat gevoel gaat verdwijnen, een woning in de Anemoonstraat ingericht met spullen die buurtbewoners hadden afgestaan. Ook filmden, interviewden en fotografeerden zij bewoners en legden daarmee de specifieke identiteit van Amsterdam-Noord vast. Het huis is gedoopt tot het Noordgevoelhuis.

Naast dit Noordgevoelhuis werden als vervolg nog drie andere woningen in gebruik genomen voor het project Bed&Brek in de Van der Pek. De huizen zijn leeggekomen in voorbereiding op de grote renovatie die voor de buurt op stapel staat. Ymere wil met dit project de levendigheid in de wijk behouden en de bijzonderheden van de wijk laten zien aan een breder publiek. Bed&Brek maakt ook onderdeel uit van het Buurtuitvoeringsplan voor de wijkaanpak in de Van der Pekbuurt en kan gezien worden als de start hiervan. De opbrengsten van de overnachtingen in de huizen komen ten goede aan de buurt. BSN Werkervaringsbedrijf zorgt er onder meer voor dat de woningen schoon blijven en dat er een ontbijt is voor de mensen die er tijdelijk hun intrek nemen. BSN geeft mensen die moeilijk een baan kunnen vinden op de arbeidsmarkt toch een kans om aan de slag te gaan.

De huizen hebben allemaal een naam gekregen die past bij het onderwerp van de woning:
Natuurhuis, Culturenhuis en Sterrenhuis. In het Natuurhuis is te zien wat voor flora en fauna zich in Amsterdam-Noord bevinden. Het Culturenhuis toont de diversiteit aan nationaliteiten, geloven en culturen in het stadsdeel. Het Sterrenhuis laat zien welke beroemde Nederlanders uit ‘Noord’ komen: onder andere Gordon en Simon Vinkenoog. Ook is er een woning die dienst doet als receptie, BSN Werkervaringsbedrijf bemant de receptie en verzorgt de boekingen. Kunstenaars die in de huizen verblijven kunnen een kunstwerk achterlaten als nagedachtenis. Tijdens de feestelijke opening speelden het kunstproject en de huizen een centrale rol. Iedereen was welkom in de huizen waar gidsen aanwezig waren om tekst en uitleg te geven over het project, de woning en de inrichting.

TdH speelde bij de organisatie van het evenement en ten tijde van het feest zelf een coördinerende rol. In deze rol zorgde TdH ervoor dat alle betrokken partijen én hun ideeën tot bloei kwamen binnen het concept Bed&Brek in de Van der Pek. Buurtbewoners, stadsdeelraad, kunstenaars, woningbouwvereniging, cateraar, artiesten, tentbouwers, geluid, technici en helpende handjes van buurtbewoners vormden op deze manier samen een hechte club die allen bijdroegen aan en genoten van de geslaagde feestelijke opening.

Deze opening vond plaats op een grasveld aan de Van der Pekstraat. Het trapveldje was met vlaggen, tenten en een podium omgetoverd tot feestlocatie. De organisatie wist het multiculturele karakter van de buurt te vangen met heerlijk Arabisch, Marokkaans, Hollands, Oosters, Turks en Surinaams eten en drinken. Ook waren er diverse loungeplekken: strak witte proseccobar, bruine bierbar, bike lounge met limonadewaterval voor de kinderen, Zuid-Amerikaanse jungle lounge bar en een Arabische tent. Deze diversiteit aan sferen en culturen zette de gemoedelijke ambiance meteen goed neer. Het was een smeltkroes. Helemaal Amsterdam-Noord.

Illustratief voor de setting van het feest, waren de woorden van Rob van Oostveen, regiodirecteur Noord van Ymere: “Ontmoetingsplaatsen zijn belangrijk in een buurt die in verandering is, zodat sociale structuren mee kunnen gaan in de verandering. Nieuwe bewoners krijgen gelegenheid om hiervan onderdeel uit te maken”, aldus Van Oostveen. Stadsdeelvoorzitter Rob Post was door een brand op het nabijgelegen industrieterrein helaas afwezig. Toch liet hij weten blij te zijn met het kunstproject: “Het bestuur wil de komende jaren de nadruk leggen op de verbinding tussen oud en nieuw Noord. Bewoners uit oude wijken moeten meeprofiteren van de dynamische ontwikkelingen in de nieuwe wijken in Amsterdam-Noord. Dit is een goed initiatief.”

De vier woningen werden symbolisch geopend door Nora Seedo (buurtbewoonster, Culturenhuis), Chris van Hagen (amateurbioloog, Natuurhuis), Aris van Hoeflaken (muzikant, Sterrenhuis) en Nynke Deinema en Caroline de Roy (kunstenaars, Noordgevoelhuis). De sleutel van het Noordgevoelhuis werd door de kunstenaars overhandigd aan de Noorse Ajla Steinvåg die als eerste kunstenaar in het Noordgevoelhuis ging verblijven. Hiermee werd de Artist in Residence voor geopend verklaard. Andere sprekers waren spreekstalmeester Franka Kanters (rayonmanager Noord, Ymere), Bianca Prins (directeur BSN Werkervaring) en Oktay Aslan (wijkaanpak Amsterdam-Noord).

Tijdens de feestelijke opening werden zogenaamde dagmenu’s uitgedeeld. Het dagmenu was in vijf hoofdstukken verdeeld: welkomstwoord, uitleg over het project, programma van de opening, een menukaart met eten en drinken en een routekaart. Dit dagmenu gaf alle bezoekers de mogelijkheid om (net als in een restaurant) alle aansprekende en lekkere dingetjes uit het programma te kiezen.

De muzikale optredens hadden allemaal een band met Amsterdam-Noord. De Marokkaanse band Sindibad trad op, zoals ze dat een week voor het evenement ook had gedaan bij een huwelijk in de Van der Pekbuurt. Geboren Noorderling Aris van Hoeflaken trad op met een ode aan Louise Went. Zij was getrouwd met architect J.E. van der Pek en was een voortrekster van de sociale woningbouw. Van Hoeflaken speelde het nummer Für Louise. Troebadoerak Roland Schepman, wonend om de hoek van waar het feest plaatsvond en het muzikale Zigeunerduo brachten muziek van alle tijden ten gehore. Rapper Rocks van de rapgroep THC (Tuindorp Hustler Click) zorgde als geboren en getogen Noorderling voor de muziek van nu. Het was een bonte stoet aan muzieksmaken.

De reacties van de buurtbewoners en genodigden waren positief. In de gastenboeken in de huisjes waren reacties te lezen als: ‘De Van der Pekbuurt moet blijven’, ‘ Superproject’ en ‘Wat een heerlijk gevoel’. Als herinnering aan het project konden bij de receptie Noordgevoel-hebbedingetjes worden gekocht zoals een t-shirt, een boek over Amsterdam-Noord en een dvd over de buurt.

Bed & Brek in de Van der Pek

TdH Events

deze pagina delen