Spatial design (ruimtelijk ontwerp) kruist de grenzen van (landschaps)architectuur, interieurontwerp, kunst, grafisch ontwerp en productontwerp. Op dit raakvlak van disciplines bedenkt TdH Spatial Concepts oplossingen en formules voor ruimtelijke omgevingen waar mensen geïnformeerd, vermaakt en verleid moeten worden. Plekken waar mensen zich prettig voelen, zich goed kunnen oriënteren en in beweging komen. Waar communicatie mogelijk is en bereidheid ontstaat om informatie op te nemen, om te genieten en om te kopen. Op straat en op het plein. In parkeergarages, passages, winkels en kantoren. In stations en stadions. In (pret)parken, musea, recreatiegebieden en natuur. De spontane of gezochte ontmoeting tussen ruimte en mensen kent haar eigen wetten en regels. TdH Spatial Concepts voelt zich thuis in dit speelveld!

Wat TdH Spatial Concepts kan betekenen voor uw ruimtelijke inrichting!

Goed gastheerschap betekent dat u kunt inspelen op de behoeften van uw bezoekers. Als beheerder in de openbare ruimte. Als verantwoordelijke voor een winkelcentrum of informatiecentrum. Als organisator van een beurs of expositie. TdH Spatial Concepts kent de menselijke maat en gedragingen. De routines van mensen onderweg. De honger naar informatie van mensen die ergens voor het eerst zijn. De gevonden tijd in publieks- en verblijfsruimtes. Wij willen dat uw bezoekers zich welkom voelen in de juiste ambiance. Dat uw klanten snappen waar ze zijn en wat er van hen verwacht wordt. Dat zij beschikken over actuele informatie. En dat uw boodschap en merk worden uitgedragen. TdH Spatial Concepts ontwerpt en realiseert inrichting, routing, aankleding, objecten, infosystemen en (interactieve) installaties.

Bel voor een meeting met TdH Spatial Concepts naar 072 5115114 en vraag naar Virginie Mercier, Matthijs Beentjes of Willem de Haas.

Recreatietafels Groene AS

Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland, gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer, stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart, Waternet, Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, Dienst Landelijk Gebied, Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam en Amsterdamse Bos

Opdracht: Elf informatieve en uitnodigende recreatiepunten verzorgen in de Groene AS, een ecologische verbinding tussen Amstelland en Spaarnwoude. Wandelaars, fietsers en andere recreanten kunnen uitrusten en genieten van de natuur. In de recreatietafels zijn informatiepanelen verwerkt over de omgeving en de Groene AS.

Tussen Amstelland en Spaarnwoude wordt de ecologische én recreatieve verbindingszone Groene AS gerealiseerd. In deze zone zijn elf houten picknicktafels geplaatst met daarop informatie over de Groene AS. TdH Spatial Concepts ontwierp en realiseerde de informatievoorzieningen.

De elf picknicktafels zijn geplaatst in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West (voormalige stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart), het Amsterdamse Bos en de gemeente Amstelveen. Op iedere tafel zijn drie metalen panelen geplaatst. Deze panelen geven informatie over de omgeving van de picknicktafel, de Groene AS en de partners die de Groene AS mogelijk maken. De panelen zijn full colour en ‘hufterproof’.

De informatiepanelen zijn leuk voor jong en oud. Op het grootste paneel wordt informatie over flora en fauna afgewisseld met een zoekplaat of een quiz. Op het middelgrote paneel is een overzichtsplattegrond van de Groene AS-zone te zien en welke dieren er leven in dit gebied. Op het kleinste paneel wordt uitgelegd waarom de Groene AS wordt gerealiseerd en welke organisaties de Groene AS mogelijk maken. De informatie bevordert dat mensen ommetjes maken en de natuur om de hoek ontdekken.

Iedere picknicktafel is twee meter lang en biedt plaats aan zes volwassenen. Het tafelblad is tachtig centimeter breed en de twee zitbanken zijn vijftig centimeter breed. Iedere set is gemaakt van hardhout en voorzien van het FSC-keurmerk. De tafels zijn verankerd op twee betonplaten. De uitstraling van de sets heeft stedelijke allure.

De Groene AS wordt een aantrekkelijk leefgebied voor veel diersoorten. Ook kan de mens er heerlijk recreëren in het groen. De Groene AS maakt deel uit van de Provinciale Ecologische Hoofdstructuur en wordt mogelijk gemaakt door: provincie Noord-Holland, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam en Haarlemmermeer, het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West en de Hoogheemraadschappen van Rijnland en Amstel, Gooi en Vecht. Andere betrokken organisaties zijn Dienst Landelijk Gebied, Stichting Mainport en Groen, Recreatie Noord-Holland en Amsterdamse Bos. In 2016 moet de Groene AS gereed zijn.

Recreatietafels Groene AS

TdH Spatial Concepts

deze pagina delen