Spatial design (ruimtelijk ontwerp) kruist de grenzen van (landschaps)architectuur, interieurontwerp, kunst, grafisch ontwerp en productontwerp. Op dit raakvlak van disciplines bedenkt TdH Spatial Concepts oplossingen en formules voor ruimtelijke omgevingen waar mensen ge├»nformeerd, vermaakt en verleid moeten worden. Plekken waar mensen zich prettig voelen, zich goed kunnen ori├źnteren en in beweging komen. Waar communicatie mogelijk is en bereidheid ontstaat om informatie op te nemen, om te genieten en om te kopen. Op straat en op het plein. In parkeergarages, passages, winkels en kantoren. In stations en stadions. In (pret)parken, musea, recreatiegebieden en natuur. De spontane of gezochte ontmoeting tussen ruimte en mensen kent haar eigen wetten en regels. TdH Spatial Concepts voelt zich thuis in dit speelveld!

Wat TdH Spatial Concepts kan betekenen voor uw ruimtelijke inrichting!

Goed gastheerschap betekent dat u kunt inspelen op de behoeften van uw bezoekers. Als beheerder in de openbare ruimte. Als verantwoordelijke voor een winkelcentrum of informatiecentrum. Als organisator van een beurs of expositie. TdH Spatial Concepts kent de menselijke maat en gedragingen. De routines van mensen onderweg. De honger naar informatie van mensen die ergens voor het eerst zijn. De gevonden tijd in publieks- en verblijfsruimtes. Wij willen dat uw bezoekers zich welkom voelen in de juiste ambiance. Dat uw klanten snappen waar ze zijn en wat er van hen verwacht wordt. Dat zij beschikken over actuele informatie. En dat uw boodschap en merk worden uitgedragen. TdH Spatial Concepts ontwerpt en realiseert inrichting, routing, aankleding, objecten, infosystemen en (interactieve) installaties.

Bel voor een meeting met TdH Spatial Concepts naar 072 5115114 en vraag naar Virginie Mercier, Matthijs Beentjes of Willem de Haas.

Huisstijl Parkeren Alkmaar

Opdrachtgever: Gemeente Alkmaar

Opdracht: Zorgen voor eenheid, herkenbaarheid, authoriteit en duidelijkheid in de bewegwijzering en informatieverstrekking van de afdeling Parkeerbeheer van de gemeente Alkmaar. De uniforme uitstraling draagt bij aan het functioneren van parkeren in de stad met alle daarbij behorende regels en kosten. Een handboek huisstijl is opgesteld zodat alle uitingen van de afdeling Parkeerbeheer blijven voldoen aan de richtlijnen van de huisstijl van Parkeren Alkmaar.

De zeven gemeentelijke garages zijn herkenbaar aan hun naam en een bijbehorend icoon in een eigen kleurstelling. De iconen symboliseren een herkenbaar gebouw uit de omgeving van de garage. Om het de bezoekers van de Alkmaarse parkeergarages makkelijk te maken met het vinden van hun weg en het tot zich nemen van informatie heeft TdH pictogrammen ontworpen om teksten visueel te ondersteunen. De kleuren die toegepast worden hebben een signaalfunctie. De gekozen typografie is goed leesbaar en maakt het mogelijk om veel letters dicht op elkaar te zetten. De toegepaste materialen bevorderen de veiligheid en opvalwaarde in het donker. De huisstijl sluit aan bij de bekende verkeersborden en is heel eigen als het gaat om informatie vanuit de afdeling Parkeerbeheer. Naast bewegwijzering is er informatie over onder andere tarieven, cameratoezicht en openingstijden. De betaalautomaten in de garages en op straat zijn heel herkenbaar. En er is een duidelijke lijn waarin veel informatie en regels in een beperkte ruimte worden gecommuniceerd. Voor de fietsenstallingen zijn er aparte verlichte routeborden ontworpen. De huisstijl is ook doorgevoerd in toegangspassen, p&r tickets, informatiefolders en bijvoorbeeld de grafische interface van de mensen in de meldkamer. Doordat informatie en tarieven vaak veranderen is het handboek huisstijl een belangrijk hulpmiddel bij het bewaken van de uitstraling van het parkeren in Alkmaar.

Huisstijl Parkeren Alkmaar

TdH Spatial Concepts

deze pagina delen